Teunis de Raad

Teunis de Raad

Mannelijk 1918 - 1928  (10 jaren)

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Teunis de Raad 
  Geboren 18 jan 1918  Sliedrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Mannelijk 
  Overleden 15 aug 1928  Sliedrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  • Twee jongens verdronken. 'N zwaar beproefde weduwe. Twee jongens te Sliedrecht, de 11-jarige Teunis de Raadt en zijn 10-jarige vriendje Arie Gort waren woensdagmiddag bij het krib achter de vroegere scheepswerf van Baars aan het zwemmen. Volgens sommigen zijn ze daarbij van de krib gegleden en verdronken; anderen meenen dat ze door de zuiging van een passeerende boot in diep water zijn gekomen. Hoe het zij, beide knapen zijn verdronken. Eén hunner heeft men nog zien boven komen en een hand zien uitsteken. In een oogenblik was het bekend en ieder die 'n bootje had, stelde pogingen in het werk om de jongens te redden.
   De eene jongen was een zoon van de wed. De Raadt, die reeds vele zware slagen in haar eleven heeft gehad. In den grieptijd zijn kort op elkaar twee harer zoons gestorven en eenige jaren geleden zijn bij een ongeluk met een baggermolen op de Zuiderzee haar man en een zoon verdronken. Toen de vrouw 's middags van het ongeluk hoorde, was ze als van schrik verbijsterd. De andere was een zoon van C. Gort, die in Zuid-Amerika werkt. Het was de bedoeling dat de geheele familie binnenkort daarheen zou vertrekken. Donderdag nacht half drie zijn beide lijken met netten gevischt.
  Begraven 18 aug 1928  Sliedrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Persoon-ID I41007  Alblasserwaard
  Laatst gewijzigd op 30 jan 2016 

  Vader Voorouders Teunis de Raad,   geb. 26 apr 1880, Sliedrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 30 aug 1923, Urk in de Zuiderzee Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 43 jaren) 
  Moeder Voorouders Pietje de Bruin,   geb. 13 jul 1880, Sliedrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 9 apr 1942, Sliedrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 61 jaren) 
  Getrouwd 10 aug 1901  Sliedrecht Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  Gezins-ID F9130  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Documenten
  Arie Gort en Teunis de Raad
  Arie Gort en Teunis de Raad
  Verdronken tijdens het zwemmen

  Bron: George Ketting

 • Bronnen 
  1. [S6495] Sliedrecht, HBS 1901, Aktenr. 49.